De som tar i bruk innbokskontroll trekker ofte fram «e-post til meg selv» som det som gir de mest ved metoden. Når innboksen er trygg (trygg innboks = det som havner i innboksen blir håndtert i tide) er den et glimrende sted å ta vare på ting du skal huske eller plutselige idéer. Det kan være du er på byen og låner 200 kr av en veninne du gjerne vil huske å betale tilbake, eller du kan være på vei hjem fra jobben og komme på noe du skulle ha gjort der og som du må huske til i morgen. Listen over mulige eksempler er uendelig.

Forutsetningen for å enkelt kunne sende e-post til seg selv er naturligvis at du har e-post programmet for hånden. Med smartphone er det aldri langt unna. Med egen app for akkurat dette formålet er muligheten for en rask e-post til seg selv enda nærmere. Fred-R Skau-Nilsen tipset meg om android-appen Email To Self som fikser dette.

Tre apper for rask e-post til deg selv på iPhone

Selv er jeg iPhone-bruker og har meget kjapt testet de 3 appene jeg fant for dette.

1. Mail Myself! (7 kr). Testvinner. Åpner iPhone sitt eget mailprogram med ferdig utfylt adressat (deg selv), klar til skriving. Du får ikke sette standard tittel på meldingen, men til gjengjeld kan du da la det du skulle huske stå som tittel. Når du er ferdig med meldingen står du i innboksen på iPhone sin innebygde e-post klient.

2. MailMe Text (14 kr). Dyrere, og etter min mening litt dårligere. Det åpner seg en egen mail-klient, ikke iPhones egen. Du setter standard tittel på meldingen, og skriver så det du skulle huske som innholdstekst. Når du er ferdig kommer det opp et litt irriterende vindu med mulighet til å skrive enda en ny melding, noe du sjelden har bruk for ved slike impuls-mailer.

3. Mail Myself (gratis). Gratis, men jeg fikk det ikke til å fungere. Brukte ikke mer enn ett minutt på å prøve, men mer tid burde det da heller ikke ta.

Hele forutsetningen for at dette skal fungerer er altså at innboksen din er trygg. Da har du til gjengjeld et kraftfullt verktøy for å huske alt – alltid.