Det har siste tiden vært flere oppslag om Facebook sitt nye meldingssystem som skal inkludere epost. Foreløbig er det bare åpent for spesielt inviterte. Kan dette være bra?

Det er kanskje bra at personer utenfor Facebook kan kommunisere inn mot Facebook-brukere. Med en @facebook.com-adresse kan også Facebook-brukere sende meldinger til vanlige epost-adresser, uten å måtte forlate den trygge varme stua – altså Facebook-grensesnittet.

Dette må vi selvsagt gi en sjans. Men kan det virkelig være bedre enn epost? I mine øyne får epost som medium ufortjent mye kritikk. Brukt riktig (med innbokskontroll!) gir epost en fantastisk mulighet til å utveksle informasjon, i både små og i svært store porsjoner.

Jeg misliker sterkt Mark Zuckerberg sin argumentasjon om at «mail går for sakte». Å sende en epost går ikke sakte. Det han kanskje refererer til, er at man i større grad går inn og ut av epost-systemer, mens man på Facebook gjerne blir sittende og dermed mottar umiddelbare varsler når noe skjer.

Umiddelbar varsling gir avbrudd og stress. I denne artikkelen kan man lese om hva avbrudd gjør med deg. NB! Artikkel-overskriften «Email makes you stupid..» må leses som «Interruptions make you stupid..»

Jeg liker Facebook. Det er sted for avslapning og sosial oppdatering. På linje med å gå på puben, eller lese lokalavisen. Jeg ønsker ikke å ta med meg kontoret inn på puben, eller putte lister med personlige arbeidsoppgaver inn i lokalvisen. Det er forståelig at Zuckerberg vil tilføre Facebook funksjoner for å tviholde på oss i flest mulig av dagens minutter i Facebook-miljøet. Nettopp fordi jeg liker Facebook, ønsker jeg ikke at det skal bli enda en innboks – et sted for uløste oppgaver. Jeg håper derfor ikke at Zuckerberg lykkes med å trekke oppgaveløsing inn i den avslappede Facebook-atmosfæren. Da vil vi måtte trenge innbokskontroll-metoden der også.